Frøkna ville først bare ha risen, men etter vi fikk "truet" i henne litt ble hun faktisk ganske fornøyd med retten. "Bæ bæ lille lam" var nemlig veldig mørt og godt ;) Og det hjalp selvfølgelig med litt ketchup på toppen...
Deilig lammegryte |
Her er min variant av lammegryta - med billigkrydderet gurkemeie i stedet for safran (man tar hva man har):
Marokkansk lammegryte (4 porsjoner)
750 g lammekjøtt, i biter (Jeg skjærte rent
Friske grønnsaker (paprika, fennikel og løk) |
1,5-2 dl hvetemel
2 ts paprikapulver
4 ts gurkemeie
1 ts malt ingefær
2 grønne paprika, i strimler
2 løk, i skiver
1 fennikel, i skiver
6 dl kjøtt- eller kyllingbuljong
125 g tørket aprikos, hakket
1-2 ss sitronsaft
Havsalt og pepper
Matolje
(1) Del lammekjøttet opp i renskårede biter og grønnsakene opp i skiver/strimler. (2) Lag en melblanding av hvetemel, 1 ss salt, 2 ts paprikapulver og 2 ts gurkemeie. (3) Vend lammebitene i melblandingen og stek de i stekepanna på middels til høy varme i noen få minutter. Legg de til side på en tallerken etter hvert som du steker opp kjøttet. (4) Stek grønnsakene i samme stekepanne som lammekjøttet når du er ferdig med kjøttstekingen til de har blitt møre. Det tar ca. 4-5 minutter. Siste minuttet av steketiden tilsetter du malt ingefær og gurkemeie, og blander det inn. (5) Tilsett lammekjøttet i stekepanna. Hell over buljongen, og la gryta stå og putre i 1 time. (6) Tilsett tørkede aprikoser (trenger ikke å være vannet ut først), og la alt småputre i 15 minutter til. (7) Smak til med sitronsaft, salt og pepper, og server med couscous/basmatiris eller en grønn salat.
Krydret hvetemel |
Som allerede nevnt - du kan også tilsette chili (i trinn 2) og peanøtter (i trinn 7) og få mer "voksen" middag. Denne gryta havner nok på menyen her i huset igjen!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥