søndag 28. mars 2010

Tacopizza

Fredag er egentlig tacodagen hjemme hos oss, men det kan like gjerne være i form av pizza som vanlig taco. Vi synes det er et godt alternativ til vanlig taco, og dessuten så er man ikke avhengig av å ha så mye ferskvarer i hus (m.a.o. perfekt for en søndag når man ikke har planlagt hva man skal ha til middag).

Pizzabunn
0,7 l hv.mel
1 ts salt
1 pakke gjær
2 ss olivenolje
Vann (ca. 60-70 grader)

Bland alt det tørre. Tilsett olje og deretter vann - litt og litt av gangen til du har fått passe konsistens. Legg plastfolie over bollen og la det heve til det har dobbelt størrelse (ca. 30 min)

Pizzasaus
1,5 dl bolognesesaus 
Nykvernet chilipulver
1/2 pose tacopulver

Lag bolognesesaus (når jeg først lager pizzasaus, lager jeg gjerne en stor porsjon, og fryser ned i små begere sånn at vi har ferdig pizzasaus i fryseren), men tilsett gjerne litt nykvernet chili explosion, evt. litt chili- og litt paprikapulver. Rør inn tacopulveret.

Alternativ (enklere) tacosaus
1 glass tomatpuré
1/2 pose tacopulver
Evt. litt sitronsaft

Pizzamekking
Pizzasaus
1/2 finhakket løk
7-8 finhakkede skiver jalapeños
400 g rå kjøttdeig
1 pakke tacoskjell
Revet ost

Kjevle pizzadeigen utover en stor stekeplate. Smør pizzasausen utover, og strø utover finhakket løk og jalapeños. Form små boller av kjøttdeigen (diameter ca. 1,5 cm), og legg den utover bunnen (se bildet over). Bryt opp tacoskjellene og legg de utover bunnen. Strø revet ost over pizzaen.
Stekes på 220 grader i 20 minutter.

Serveres med salsa og rømme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails