tirsdag 22. juni 2010

Endelig sommer! Og smuldrepai med rabarbra.

Endelig er det begynt å bli skikkelig sommer! Teller ned dagene til sommerferien begynner (bare en uke igjen på jobb), gleder meg til å ha lange late dager, kose meg med Jenny om dagene frem til Alex tar ferie, og deretter kose oss hele familien. Forhåpentligvis holder været seg, for vi har ikke store planer annet enn at vi skal besøke litt familie.

I helgen var svigermor på besøk, og Jenny storkoste seg med all oppmerksomheten hun fikk. Lørdag på shoppingtur og søndag på gårdsbesøk (skal komme tilbake til det i senere blogginnlegg). Mens veslefrøkna tok seg en velfortjent lur, koste vi voksne oss med hjemmelaget smuldrepai med rabarbra. Tok litt tid fra jeg begynte å lage den til den stod ferdig, men til gjengjeld tok ikke hver operasjon så veldig lang tid. Så perfekt mat for late dager egentlig :)


Fant en haug oppskrifter på smuldredeig, men de så ikke ut til å variere mye. Her er oppskriften jeg brukte:

Smuldredeig
150 g kaldt smør
150 g hv.mel
1 ss vaniljesukker
1 ts bakepulver
4 ss demerarasukker

1. Bland mel, bakepulver og smør i en bolle og kna det til det har samme konsistens som havregryn (du kan gjøre dette i kjøkkenmaskinen).
2. Bland inn vaniljesukker og sukker.
3. La bollen stå kaldt i ca. 10-15 minutter

Rabarbrafyll
6 stenger rabarbra
4 ss sukker
1 ss smør

Riv av det ytterste laget på rabarbraen. Kutt den i tynne skiver, og stek i ca. 1 minutt i stekepannen (alt sukkeret er nå smeltet).

Ha den stekte rabarbramassen over i en smurt paiform, og dryss smuldredeigen over. Stekes på 200 grader i ca. 30 minutter.

Paien er ganske syrlig, så passer veldig godt med vaniljeiskrem til! (Og en deilig kopp kaffe)

På lørdagens shoppingtur var det for en gangs skyld jeg som ble prioritert, og disse var en av de heldige varene som fikk bli med meg hjem. Hva synes dere? Jeg er hvertfall klar for sommeren!
2 kommentarer:

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails