søndag 6. juni 2010

Reker med hvitløksdressing

Den siste uka har det vært nyyydelig vær, og jeg har brukt så lite tid på matlagning som overhodet mulig for å bare kunne kose meg ute. Det har gått i ferdigmarinert flintstek, ferdig kjøpt potetsalat, hamburgere, innovative wraps med fiskekaker, salat, rømme og salsa ... alt som har gått fort å kjøpe og fort å grille. Vesle frøken snupp har kost seg med grillede fiskekarbonader i flere av dagene, ettersom pølser ikke er noe alternativ for henne. 


I dag fant jeg ut at vi heller kunne kose oss litt ekstra, men siden jeg fortsatt ikke var særlig lysten på å stå inne på kjøkkenet i lang tid, ble det reker med nystekt hjemmebakt brød (siden dette brødet ikke krever mye jobbing, bare tid for å heve, stjal det ikke mye ute-i-solen-tid). Skalldyr er skikkelig sommermat for meg - lange kvelder med nipping av hvitvin og skikkelig kosemåltid! Smaker best i godt selskap, selvsagt :o)

Har du kjøpt frosne reker og har hastverk med å spise, kan de hurtigtines ved å ha de i kaldt vann i vasken, iblandet like mengder med salt og sukker (ca. 2-3 ss av hver). La de ligge i ca. 20 min, hell ut vannet, og legg de over på avispapir til tørk. Det ligger sammen med ganske mye is, men det er bare til å plukke av. Rekene er tinte :o)


Jeg synes rekene er aller, aller best på ferskt brød sammen med salatblader, hvitløksdressing og dill. Dette er oppskriften på hvitløksdressingen jeg pleier å lage:

Hvitløksdressing til reker
1 dl majones
1 dl lettrømme
1 fedd presset hvitløk
Paprikapulver
Sitron- eller limepepper
2-3 ss hakket dill
Sitronsaft

Bland ingrediensene godt sammen, og smak til med krydder og sitronsaft. Kan godt lages en stund før servering - holder seg fint noen dager i kjøleskapet.

OBS! Etter du har begynt å bruke hvitløksdressing er det en viss fare for at du blir småskuffet hver gang du små spise reker med majones i ettertid...

4 kommentarer:

 1. Har faktisk ikke prøvd hvitløksdressing til reker, men det der så fristende ut!

  SvarSlett
 2. Åhh dette ser skikkelig lekkert ut....skal prøves:)

  SvarSlett
 3. Takk for det begge to :) Kan trygt anbefale denne dressingen :)

  SvarSlett
 4. Hei damer og herrer
  Har du stort behov for økonomisk forsterkning (Lån)?
  Mange mennesker står overfor utidige økonomiske utfordringer, og de fleste av dem er ikke i stand til å få aksjelån fra sine lokale banker eller andre finansinstitusjoner på grunn av høy rente, utilstrekkelig sikkerhet, gjeld / inntekt forhold, lav kredittscore eller andre årsaker.

  Hvis du har behov for et presserende lån, vil jeg råde deg til å kontakte selskapet mitt, så kan vi hjelpe deg med et lån.
  Vi tilbyr alle slags lånetjenester (personlig lån, forretningslån, pantelån og mange andre), vi tilbyr både langsiktige og kortsiktige lån, sikrede og usikrede lån, og du kan også låne opptil 20 millioner euro. Jeg vil hjelpe deg med å oppnå en rekke mål med et bredt spekter av låneprodukter.

  For mer informasjon om vårt lånetilbud; her er vår kontaktinformasjon.
  Kontakt e-post: novicapfinancialservices@gmail.com
  Kontaktnummer: +31642117819 (WhatsApp)

  Ingen flere ventetider eller stressende bankbesøk. Tjenesten vår er tilgjengelig 24/7 - du kan få et lån og fullføre transaksjonene dine når og hvor du trenger det.

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails