onsdag 22. desember 2010

Hjemmelagde medisterkaker med potetpuré, glaserte epler og aspargesbønner

Juleaften er kanskje ikke kvelden for å eksperimentere med maten, men nå i førjulen synes jeg det går veldig fint! I går, på knøttlillejuleaften, hadde jeg ei venninne på besøk, og lagde hjemmelagde medisterkaker med potetpuré, glaserte epler og aspargesbønner. Oppskriften til retten fant jeg før jul i fjor, i et  Mat & Vin-blad. Tror dette kommer til å bli en fast førjulsmiddagstradisjon...

Er forøvrig en veldig grei middag å ha gjester på, medisterkakene kan du lage opp kvelden i forveien, og tilbehøret bør kunne lages på en halvtimes tid!

 

Hjemmelagde medisterkaker (6-8 personer)
1 kg medisterdeig
1 ss salt
2 ss potetmel
1 ts revet muskat
1 ts allehånde
1 ts ingefær
1/2 ts nellik
1 ts sort pepper
3 dl kald melk

Ha medisterdeigen i en kjøkkenmaskin, dryss over salt og potetmel og kjør raskt sammen. Tilsett krydder og spe med melken, litt av gangen. (Du kan alternativt kjøpe ferdig medisterfarse med krydder, og tilsette de krydderne som ikke er i den ferdige deigen, samt røre inn kanskje halvparten av melken og potetmelet i denne oppskriften).

Form deigen til små kaker med en skje dyppet i vann. Stekes i en stekepanne med litt mild olivenolje og server dem med potetpuré, glaserte epler og aspargesbønner.

Potetpuré
14-15 poteter, skrelte og i biter
3 dl matfløte
100 g smør
salt og pepper

Kok potetbitene møre  i lettsaltet vann. Sil av vannet og finmos potetene. Kok opp fløte sammen med smør, salt og pepper. Bland det inn i potetmosen (resultatet er ganske bløtt og ganske fullt av kalorier... og veldig, veldig godt!).


Glaserte epler og aspargesbønner
1 kg epler, skrelte og i biter
60 g sukker
saften fra 1 lime
2 dl eplejuice
1 dl olivenolje
1 pakke aspargesbønner

Ha i sukker i en vidbunnet kjele og smelt det til lys karamell. Rist litt på kjelen underveis, men ikke rør for mye. Når sukkeret er smeltet og gyldent tilsetter du eplebitene og juicen. Kok det på lav varme under omrøring til eplebitene er møre. Sil av eplene, smak til med limesaft og pisk inn olivenolje i laken. Tilsett eplebitene igjen.
Kok aspargesbønnene i lettsaltet vann i ca. 4 min. og server glaserte epler og bønner til medisterkakene og potetpuréen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails