onsdag 29. desember 2010

Kylling med innebakt ost og ratatouille

Som nevnt tidligere, er ikke Alex spesielt glad i fisk. Så når jeg får omtrent 4 kg FERSK steinbitfilet, gjelder det å være kreativ. Kan ikke akkurat hive alt i fryseren heller, må hvert fall få et måltid med så god fisk. Så mens jeg lagde steinbitfilet med ratatouille til meg og Jenny, fikk Alex kylling med innebakt ost og urter. Alle ble veldig fornøyde (Jenny var aller mest fornøyd med risen og paprikaen, og kommentaren da hun i et uobservant øyeblikk hadde puttet fisk inn i munnen var "NEI!!! IKKE ha!!!" - men pytt sann). Nå har jeg hvert fall et godt alternativ å servere til fisk når jeg skal ha denne retten :)

Ingredienser:
Kyllingfilet
Philadelphiaost
Steinbitfilet
Hermetiserte tomater
Paprika (gul og rød)
Squash
Løk
Hvitløk
Basilikum
Sitronsaft
Soyasaus
Olivenolje
Salt og pepper
Ris

Kyllingfilet med innebakt ost, ratatouille og ris

Urteblanding til kylling
1 neve basilikum, finhakket
2 ss olivenolje
salt og pepper

Finhakk basilikumen. Rør inn olivenolje, og tilsett salt og pepper.

Kyllingen er delt på midten og fylt med philadelphia og urteblanding.

Skjær en lomme i kyllingfileten. Smør på philadelphiaost og urteblanding. Lukk lommen, salte, pepre (og ha evt. på litt kyllingkrydder), og brun kyllingen raskt på begge sider.

Urteblanding til fisk
1 neve basilikum, finhakket
2 ss olivenolje
2 ss sitronsaft
salt og pepper

Finhakk basilikumen. Rør inn olivenolje, og tilsett sitron, salt og pepper etter smak. (Som du ser er dette det samme som ble brukt til kyllingen, med unntak av sitronsaften, så det er veldig lett å lage i stand til begge retter samtidig, tilsett bare sitronen etter du har brukt urteblandingen på kyllingen).

Smør urteblandingen på fisken, og la det trekke godt inn (du kan med andre ord fint fiske dette dagen i forveien, hvis du har planlagt så lang tid i forkant. Min fisk fikk trekke i hele 10 minutter...).

Kyllingfilet og steinbit klart for ovnen
Legg kyllingen og fisken i en ildfast form (eventuelt - hvis du har en stekepanne som du kan ta av håndtaket på er det bare å hive steinbitfileten oppi panna etter kyllingen er ferdigstekt, og putte alt i ovnen), og la det stå i ovnen i 12-15 minutter på 225 grader.

Serveres med kokt ris og ratatouille (P.S. Ratatouille'n kan du godt begynne å koke mens du steker kyllingen).

Steinbitfilet med ris og ratatouille

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails