onsdag 13. mars 2013

Kylling med pasta i dijon- og balsamicosaus

Liker du dijonsennep i mat, kommer du nok til å like denne retten. Dijonsmaken er nemlig ganske fremtredende! Sammen med creme fraiche og balsamicoeddik får du en ganske karakteristisk og smakfull saus til kyllingen - perfekt suppelert med sukkererter og toppet med parmesan. Vi voksne syntes retten var en ganske god middag, frøkna digget kyllingen dyppet i ketchup, og lillebror spiste alt med enorm apetitt - til han ble lei og begynte å kaste maten på golvet i stedet...

Oppskriften er hentet fra familiekokeboka - omtalt som "tiårets beste kokebok" av Yngve Ekern da boka kom ut i 2009. Om den er den beste vet jeg ikke, men jeg er hvert fall veldig glad i den, og kan trygt anbefale den til andre der ute (også de som ikke er barnefamilier ;) ) - det er massevis av enkle og gode middagstips til hverdagsmiddager der!


Størrelse på porsjonen: 2 voksne + 2 barn
Tid: 30 min
Pris: Under 100-lappen

Kylling med pasta i dijon- og balsamicosaus
3 kyllingfiléter, krydret med salt, pepper og paprikaolje
250 g tagliatelle
200 g sukkererter
Olivenolje
1 beger creme fraiche
0,5 dl balsamicoeddik
3 ss dijonsennep
1 ts sukker
Salt og pepper
Revet parmesan
God jomfruolje

(1) Sett pastavannet til koking, (2) krydre kyllingfilétene, og begynn å steke de i olivenolje. Stek 3 minutter på hver siden på middels til høy varme, og legg de til side. De blir ferdige på ettervarmen. (3) Når vannet koker, putter du sukkerertene oppi, og lar de koke i 1,5 minutt før du tar de ut av vannet. Ha de over i kaldt vann. (4) Hell pastaen oppi vannet, og la det koke til det er ferdig (1 liter vann per 100 g pasta, følg kokeanvisningene på pakken). (5) Kok opp creme fraiche med balsamicoeddik, sukker og dijonsennep. (6) Når pastaen er ferdigkokt, heller du av kokevannet, skyller i kaldt vann, og vender inn creme fraiche-sausen med pastaen. (7) Varm opp sukkerertene igjen ved å steke de litt i stekesjyen fra kyllingfilétene, og vend de inn i pastaen. (8) Legg kyllingen oppå pastaen, sprinkle god jomfruolje over, riv fersk parmesan over, og server.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails