onsdag 7. april 2010

Andelår med rotgrønnsakspuré og appelsinsaus

Jepp, dette var menyen da jeg lagde middag på påskefjellet. Inspirert fra Maison Mat & Vin (andebryst ble erstattet med andelår, og så lager jeg rotgrønnsakspuréen ørlite grannet annerledes). Aller første gang jeg skulle lage and. Og tydeligvis ikke siste, hvis det skal bli noe greie på. And var litt vanskelig! Den ble ikke tørrstekt, som jeg var redd den skulle bli, den var heller litt for lite stekt. Men, når det er sagt, så kan man fint erstatte and med kyllinglår, og det er nok litt lettere :) Andekjøttet hadde ganske annen konsistens enn det jeg er vant med, og i tillegg så var det litt uvant å lage mat på en gasskomfyr. Satser på mer vellykket andesteking neste gang. Tilbehøret, derimot, ble veldig bra!

Andelår til 4 personer
4 andelår
250 g aspargesbønner
4 dl hønsebuljong
saften av 2 appelsiner
2 ss Cointreau
2 ts Maisenna
salt og pepper

Lag tre snitt i skinnet på låret. Gni låret inn med salt og pepper. La det ligge på kjøkkenbenken mens sausen lages.
Kok opp hønsebuljongen, og reduser til halv mengde. Tilsett Cointreau og appelsinsaften, og reduser tilsvarende mengde. Holdes varm.
Stek andelårene på høy varme, med skinnsiden ned først. Sett så ned varmen og stek dem i noen minutter på hver side, før du lar de hvile.
Tilsett stekefettet fra andelårene i sausen, og tilsett deretter maisenna utrørt i kaldt vann.
Aspargesbønnene kan du steke i et par minutter i stekepannen etter du er ferdig med andelårene og har helt av fettet (det blir ganske mye fett igjen i panna!)

Rotgrønnsakspuré
6 store poteter
1 sellerirot
1 persillerot
2 dl melk
2 dl fløte
4 ss melange margarin
vann
salt og pepper

Skrell grønnsakene og kutt de i terninger. Legg de i en gryte, tilsett melk og vann sånn at det dekker grønnsakene. Kok alt i 20-25 minutter, til alt er mørt, og hell av all væsken. Tilsett smør og fløte, og mos alt i en kjøkkenmaskin, med stavmikser (eller med en potetmoser). Smak til med salt og pepper.

Rotgrønnsakspuréen er fantastisk tilbehør til andre retter også, bl.a. biffmiddager. Trenger ikke nødvendigvis å være poteter i, og bare sellerirotpuré er veeeldig godt som tilbehør det også!

5 kommentarer:

 1. Hei, har gjennomgått mange oppskrifter på andelår, alle sammen sier de skal ovnsbakes i 1,5 til 2 timer. Her steker du de på samme måte som bryst. Ble de ikke seige?

  SvarSlett
 2. Jose luis lånetilbud
  Tlf: +13075431042 {joseluisloans@aol.com} (joseluisloans@gmail.com)
  Hej mine damer og herrer, har du et presserende behov for et personligt lån eller kommercielt lån eller lån for at starte et projekt eller til at købe et hus eller en bil, eller har du brug for et lån til noget formål? I så fald vil jeg anbefale dig at kontakte Jose luis-lån via e-mail: joseluisloans@aol.com) (joseluisloans@gmail.com)} eller {WhatsApp: +13075431042}. Jose luis lån er forpligtet til at hjælpe dig med at forbedre din langsigtede økonomiske succes. Vores brugerdefinerede programmer er designet til at hjælpe med at vokse, beskytte og bevare din rigdom ved at levere personlig service og ekspertise. Årsagen til at du har brug for at kontakte Jose luis-lån; - Ansøg når som helst og hvor som helst. - Modtag kontant på mindre end 24 timer - Du kan låne op til 20 millioner euro - Ingen skjulte gebyrer. - Subsidiseret rente på 2% - Du får chancen for at vælge tilbagebetalingstidspunktet, enten ugentligt, månedligt eller årligt i en periode på 1-30 år. - Vi tilbyder både sikrede og usikrede lån over hele verden. Når du søger hos os, ser du efter en betroet virksomhed, der er interesseret i dine finansieringsbehov. Du bliver taget hånd om under hele processen. Hvis du har brug for et presserende lån inden for 24 timer, skal du skrive til e-mailen nedenfor for mere information E-mail-kontakt: (Jose luis lån) WhatsApp Kontakt: +13075431042 ////

  SvarSlett
 3. Er du i finanskrisen, leter du etter penger til å starte din egen virksomhet eller betale regninger ?, Vi er alle typer lån til lav rente på 2%. Søk nå via e-post til: (TRUSTLOAN88@GMAIL.COM) eller WhatsApp Us på +1 443 281 3404

  SvarSlett
 4. Hei, jeg er Amber Shaw jeg er her for å anbefale dere alle til Mr Otto fra Mobil Funding Inc. som endelig har satt et stort smil på ansiktet mitt ved å gi meg et lån sum på € 15,000.00 til en svært lav rente. For mer info kontakt ham i dag via e-post: mobilfunding1999@gmail.com og takk meg senere fordi han er veldig pålitelig.

  SvarSlett
 5. Jeg vil virkelig sette pris på LAPO mikrofinansiering for å gi meg et lån på 9000 euro for å ta vare på det syke barnet mitt. Hvis du trenger akutt lån, unngå å bli svindlet av falske långivere, og søk gjennom ekte lånefirma e -post lapofunding960@gmail.com
  Whatsapp +447883183014

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails