onsdag 7. april 2010

Andelår med rotgrønnsakspuré og appelsinsaus

Jepp, dette var menyen da jeg lagde middag på påskefjellet. Inspirert fra Maison Mat & Vin (andebryst ble erstattet med andelår, og så lager jeg rotgrønnsakspuréen ørlite grannet annerledes). Aller første gang jeg skulle lage and. Og tydeligvis ikke siste, hvis det skal bli noe greie på. And var litt vanskelig! Den ble ikke tørrstekt, som jeg var redd den skulle bli, den var heller litt for lite stekt. Men, når det er sagt, så kan man fint erstatte and med kyllinglår, og det er nok litt lettere :) Andekjøttet hadde ganske annen konsistens enn det jeg er vant med, og i tillegg så var det litt uvant å lage mat på en gasskomfyr. Satser på mer vellykket andesteking neste gang. Tilbehøret, derimot, ble veldig bra!

Andelår til 4 personer
4 andelår
250 g aspargesbønner
4 dl hønsebuljong
saften av 2 appelsiner
2 ss Cointreau
2 ts Maisenna
salt og pepper

Lag tre snitt i skinnet på låret. Gni låret inn med salt og pepper. La det ligge på kjøkkenbenken mens sausen lages.
Kok opp hønsebuljongen, og reduser til halv mengde. Tilsett Cointreau og appelsinsaften, og reduser tilsvarende mengde. Holdes varm.
Stek andelårene på høy varme, med skinnsiden ned først. Sett så ned varmen og stek dem i noen minutter på hver side, før du lar de hvile.
Tilsett stekefettet fra andelårene i sausen, og tilsett deretter maisenna utrørt i kaldt vann.
Aspargesbønnene kan du steke i et par minutter i stekepannen etter du er ferdig med andelårene og har helt av fettet (det blir ganske mye fett igjen i panna!)

Rotgrønnsakspuré
6 store poteter
1 sellerirot
1 persillerot
2 dl melk
2 dl fløte
4 ss melange margarin
vann
salt og pepper

Skrell grønnsakene og kutt de i terninger. Legg de i en gryte, tilsett melk og vann sånn at det dekker grønnsakene. Kok alt i 20-25 minutter, til alt er mørt, og hell av all væsken. Tilsett smør og fløte, og mos alt i en kjøkkenmaskin, med stavmikser (eller med en potetmoser). Smak til med salt og pepper.

Rotgrønnsakspuréen er fantastisk tilbehør til andre retter også, bl.a. biffmiddager. Trenger ikke nødvendigvis å være poteter i, og bare sellerirotpuré er veeeldig godt som tilbehør det også!

1 kommentar:

  1. Hei, har gjennomgått mange oppskrifter på andelår, alle sammen sier de skal ovnsbakes i 1,5 til 2 timer. Her steker du de på samme måte som bryst. Ble de ikke seige?

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails