torsdag 8. april 2010

Stekte nudler med kylling og grønnsaker


Da jeg var 16 år dro jeg til Guatemala på utvekslingsår. Året bragte med seg masse opplevelser, men gourmétmat var ikke blandt de... Bønner og maistortillas var daglig kost, og var jeg riktig "heldig" var det bønner til frokost, middag og lunch (er det nå jeg skal nevne at det tok noen måneder før jeg begynte å like de sorte bønnene?). Men - det var en rett som var en liten høydare i hverdagen der, og den husker jeg fortsatt på en gang i blandt! Den er kanskje bedre kjent som chow mein?
I dag lagde jeg stekte eggnudler med kylling og grønnsaker, og det kan fint anbefales som et godt middagsmåltid til hverdags!

2 gode middagsporsjoner
300 g eggnudler
1 egg
2 kyllingfiléter
300 g assorterte grønnsaker (jeg brukte gulrot,
paprika, squash, løk og vårløk)
1 ts hakket ingefær
1 fedd hakket hvitløk
2 ss fishsauce
4 ss oystersauce
2 ss Kecap Manis (søt soyasaus)
1 ss lime
1 ts sesamolje
solsikke eller soyaolje
salt og pepper
koriander
evt. soyasaus

Pisk egget og stek det på begge sider i pannen. Ta det ut, og legg det til avkjøling. Skjær det i tynne strimler.
Kutt kyllingen i små biter, og grønnsakene i strimler. Stek først kyllingen med salt og pepper i et par minutter. Ta ut kyllingen av pannen, og stek deretter grønnsakene. Tilsett ingefær og hvitløk etter grønnsakene har surret litt i pannen.
Kok nudlene etter anvisning på pakken.
Tilsett kylling, kokte nudler og det strimlede, stekte egget i pannen, og bland alt sammen.
Tilsett fishsauce, oystersauce, ketchap manis, lime og sesamolje, og bland det godt inn i gryta. (Alternativt kan du bruke ferdig woksaus som du får kjøpt på butikken!)
Strø i litt koriander ved servering, og la hver enkelt smake til med evt. litt soyasaus.


1 kommentar:

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails