lørdag 24. april 2010

Mozzarellagratinert kylling med tomat og pesto


Den siste uka har det gått i en del gamle kjenninger - grillet pizza på mandag, kjøpt fiskegrateng med kokte poteter og råkostsalat av gulrot og eple på tirsdag, spaghetti bolognese onsdag (denne gangen var jeg så lur at jeg lagde dobbel porsjon saus, så neste gang vi skal ha dette har jeg sausen klar i fryseren), brokkolisuppe torsdag (Jennys klare ukesfavoritt, særlig fordi hun fikk drikke suppa rett ut av en kopp selv), og köfte fra fryseren med pasta og pesto på fredag. Men i dag hadde jeg tid og fikk ånden over meg igjen - så ny rett stod på plakaten. Gratinert kylling med tomat, pesto og mozzarella. Oppskriften fant jeg i en fantastisk kokebok jeg var så heldig å få i bursdagsgave: Rundt Bordet av Wang og Hensley. Den er super på å gi tips på gode hverdagsmiddager som ikke tar lang tid å lage, og så har den i tillegg eget kapittel om helgemiddager - hvor jeg fant denne!

Til to personer tager man:
2 stk kyllingfileter
salt og pepper

Bank kyllingfiletene flate, salt og pepre dem, og stek de til de er brune på begge sider. Tilsett pesto og hvitvin.

2 ss pesto
2 dl hvitvin

Bland inn pesto og hvitvin i pannen med de brunede kyllingfiletene. La det surre litt. Ha alt over i ildfast form.

1 ss balsamicoeddik
1 ss soyasaus
1 fedd hakket hvitløk
En god slump olivenolje

Bland balsamicoeddik, soyasaus, hvitløk og en god slump olivenolje. Hell det over kyllingen og sausen i den ildfaste formen.

2 tomater
1 stk fersk mozzarellaost

Kutt tomatene i små terninger, og legg de over de stekte kyllingfiletene i den ildfaste formen. Del mozarellaosten i terninger, og legg det på toppen. Sett formen inn i stekeovnen under grillen til osten er smeltet og har fått en fin farge! Pynt med litt fersk basilikum.

Retten ble veldig saftig og god, og heller tok det ikke så mye tid å lage! Som tilbehør serverte jeg aspargestopper som jeg kokte i lettsaltet vann i et par minutter, og deretter stekte i margarin i pannen med litt finhakket hvitløk. I tillegg hadde vi hvitløksbrød. I glasset var det en italiensk Masi fra 2008 som viste seg å være veldig god til! (Flaks!)

Av et par erfaringer kan jeg nå si at hvitvin egner seg særs godt til kyllingretter i (sky)sauser, sånn som her. Gir en utrolig god syrlig smak! Kommer nok til å prøve ut kylling med hvitvin i flere varianter etter hvert :)

Fortsatt god lørdagskveld :)

1 kommentar:

  1. Åhh, denne pizzaen såg skikkelig god ut:)
    Jeg har også den kokeboka: rundt bordet og jeg forguder den boka:)

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails