mandag 19. april 2010

Squashmuffins

Det er så mye spennende som skjer i barnehagen, synes Jenny. Så fryktelig mye spennende. Så mye å følge med på at det hvert fall ikke er noe særlig vits å spise mer enn man absolutt må av mammas påsmørte brødskiver for å få dekket den verste sulten. Derfor prøver mamma noe nytt i dag - squashmuffins ala Alvebento. Så gjenstår det å se hvor mye som blir med hjem i matboksen i morgen...5 dl hv.mel
2,5 dl grovt sammalt hv.mel
2,5 dl fint sammalt hv.mel
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
1/2 ts kanel
1 ss knuste linfrø
en liten klype salt
1 dl demerarasukker

5 dl revet squash
2 ss solsikkeolje
1,5 dl yoghurt naturell
2 ss appelsinjuice
4 dl melk

Passelig mengde rosiner

Bland det tørre og det våte hver for seg i hver sin bolle, og rør det så forsiktig sammen. Vend så inn rosinene forsiktig. Smør en muffinspanne med 12 hull (man kan visstnok ikke bruke sånne i papir, det fester seg), og ha i røren (de hever en del, så ikke ha "hullet" fullt). Stekes på 200 grader i 20-25 minutter. Avkjøles på rist under kjøkkenhåndkle - sånn at det ikke mister fuktigheten. Kan fryses :)

Ser for meg at disse er supre til en helgefrokost også, som et alternativ til nystekte rundstykker. Fordelen er jo at disse slipper å heves! Sikkert godt med noe salt pålegg på, f.eks. skinke. Eller muligens fungerer brunost godt på dette også? Eller kanskje aller, aller best nystekte rett ut av ovnen - uten noe annet på :)3 kommentarer:

  1. fåkke lov å sende med "godis" i barnehagen vi...drista meg til å sende med henne grov scones en dag da men...

    SvarSlett
  2. Er det muffinsen du tenker på? Det er jo matmuffins, ikke godteri da :) De var veldig gode, Jenny likte de også! Kan nok fint halvere sukkermengden også. Fant bare ut at årsaken til at brødskivene kommer hjem igjen er fordi hun nekter å spise noe annet så lenge yoghurten ligger der (og etter den så er hun ikke så sulten lenger)... så i morgen kommer den ved siden av matboksen :)

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails