lørdag 17. april 2010

En deilig lørdags formiddag

Amerikanske pannekaker får meg tilbake til Berlin og fantastiske søndagsbruncher omkring i byen. En av favorittene var den lokale Hannibal café med enorm brunch - all you can eat for 8 €... (og TRO meg, det har jeg gjort - t.o.m. litt mer enn jeg kunne spise. Måtte ligge rett ut på en benk i en halvtimes tid før jeg orket å gå inn på en kunstutstilling vi var på vei til. Lurer på om det ikke hadde noe å gjøre med at de amerikanske pannekakene kom akkurat i det jeg egentlig var mett og forsynt, men da måtte jeg bare ha litt til...)


For en stund siden fant jeg oppskrift på amerikanske pannekaker i Nigellas kokebok, og siden den ligger lett tilgjengelig på nett deler jeg den gledelig med dere: 

Amerikanske pannekaker (ca. 8 stk)
100 g hv.mel
1 ts bakepulver
1 ts sukker
1 klype salt
1,5 dl melk
1 egg
15 g usaltet smør

Bland det tørre. Smelt smøret i stekepanna og la det avkjøles. Bland melk og egg i et litermål, og tilsett det oppi bollen med det tørre i. Bland godt, så du får ut alle klumpene. Tilsett det smeltede smøret i røra, og la det stå og svelle i 30 minutter, sånn at du ser om det evt. trengs litt mer melk. Hell litt røre i panna, sånn at pannekaka blir på størrelse med et syltetøylokk. Når det begynner å boble, er det på tide å snu den. 


Jeg eeeelsker disse med lønnesirup, vanlig sirup fungerer sikkert også fint. Gjerne i kombinasjon med bacon (for å gjøre det "skikkelig sunt"), eller kanskje litt frukt?


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails