onsdag 16. juni 2010

Stekt ris


Tips: Når du har en middagsrett med ris, så kok litt ekstra, så kan du fikse middag ekstra raskt dagen etterpå. Stekt ris går nemlig inmari fort å lage!

Fullt klar over at bildet ikke er oppstilt og delikat, men ser mer ut som en mølje på en tallerken, men noen ganger er det helt ok. Så lenge maten er god. Og dette er god og enkel hverdagsmat :o)

Du trenger:
Kokt ris (ca. 5-6 dl ferdigkokt til 2 voksne)
Assorterte grønnsaker (jeg brukte 7 bunter brokkoli, 1 gulrot, 1/2 paprika, 1 liten løk, 1 vårløk)
Kyllingfilét (jeg brukte 1)
Soyasaus (ca 2-3 ss)
Fishsauce (ca 1 ss)
Oystersauce (ca 1 ss)
Ketchap Manis (søt soyasaus - ca 1 ss)
Salt og pepper
Solsikke- eller soyaolje
evt. 1 pisket egg.
evt. litt koriander

Del kyllingen i små biter. Varm stekepannen, og stek de saltede og peprede kyllingbitene i ca. 2-3 minutter (til de er ferdige). Ta de ut til siden.
Del grønnsakene i passelige biter (brokkolien i små bunter, gulroten i stenger, løken i terninger, paprikaen i passelige biter, og vårløken i stenger). Stek grønnsakene som trenger litt steketid i panna (i dette tilfellet: brokkoli og gulrot). Legg grønnsakene til siden.
Stek risen i noen minutter mens du rører rundt og forsøker å dele den litt fra hverandre. Tilsett kyllingen, grønnsakene (det er nå du også tar i grønnsakene som ikke trenger å stekes særlig mye). Når du har fått blandet det inn i risen, så smaker du til med de ulike sausene (hvis risen foreløpig ikke har delt seg helt, så fikser sausene biffen). Jeg er glad i soyasaus, så bruker gjerne mer av det, og er litt mer forsiktig med fishsauce'n og oystersauce'n. De to sistnevnte er ganske skarpe i smak, så vær forsiktig med å ha i for mye om gangen.
Om ønskelig, kan du godt piske et egg og ha i nå. Rør det godt inn, og la gryten steke til egget har satt seg.
Strø evt. litt koriander over ved servering.

Kyllingen kan fint erstattes med svinekjøtt, eller dropp alt kjøtt og lag den vegetarisk.

3 kommentarer:

  1. ^Åhh, dette se utrlig deilig ut:)
    Dette må prøves ut en dag med det første:)

    SvarSlett
  2. Så kjempegodt ut! Alltid kjekt å få noen nye middagstips:-)
    Tusen takk for koselig hilsen!

    Klem

    SvarSlett
  3. Takk for hyggelige ord inne hos med!

    Har aldri smakt stekt ris. Men tror jeg skal prøve det nå ;)
    Klem C.

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails