søndag 22. august 2010

Eplekake med kokos

Nå begynner såpass mye av eplene fra treet å dette ned, så det er på tide å bruke de til mer fornuftige ting enn å beundre de fra avstand og spise et ferskt eple i ny og ne. I dag skal jeg bake langpannekake med epler for nedfrysning. I går kveld hadde vi eplekake med kokos til dessert, med vaniljeis ved siden av. Fikk også tips om en kake som ser helt fantastisk ut med pistasje i, men noen av ingrediensene har jeg slitt med å finne (les: mandelmel), så det får heller vente.


Kaka jeg bakte i går var etter oppskrift jeg fant i kokeboken Rundt Bordet (dette linker til bloggen), og opprinnelig er den med plommer. Ikke lenge til plommesesongen er i gang for fullt her (inviterer alle på slang for her kommer det til å være overflod), så skal prøve originalen ut da. Det er visstnok verdens beste plommekake. Men det var hvertfall veldig godt med epler også! I tillegg er det vel en ekstra bonus at det tar kort tid å lage?


2 egg
3 dl sukker
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver (stod ikke i originaloppskriften, men synes det hørtes litt rart ut at det ikke skulle være med)
100 g smør
3 dl frukt eller bær
sukker (og kanel til epler) til å strø på frukten eller bærene
3 ss kokos til å strø formen med og til å ha på toppen av kaken.

1. Forvarm ovnen til 175 grader.
2. Smør en paiform med smør. Strø kokos i formen sånn at det dekker bunnen og sidene.
3. Pisk egg og sukker. Bland inn hvetemel, bakepulver og smeltet smør. Hell røren i formen.
4. Bland skrellede eplebiter med sukker og kanel, og dytt de ned i røren i formen. Strø kokos over.
5. Stekes på 175 grader midt i ovnen i 25 minutter.

Serveres rykende fersk med god vaniljeis som dessert en sen lørdagskveld, eventuelt kald dagen derpå som bestikkelse til ei lita jente med feber for å få i henne litt mat...

5 kommentarer:

  1. Nam, så deilig! varm eplekake med is er noe av det deiligste som fins! Håper du prøver ut plommekaken. Vi har nemlig et helt vannvittig stort plommetre ( sikkert 8 meter høyt) med tusenvis av plommer, så jeg liksom ikke vet helt hva jeg skal bruke de til. har prøvd plommesyltetøy, men syntes ikke det var så innmari godt.... Kake derimot, høres MYE bedre ut:-)

    Ha en fin dag!

    Klem

    SvarSlett
  2. Etter å ha spist eplekaken er jeg overbevist om at den må være nydelig med plommer! Skal selvsagt gi tilbakemelding :)

    Ellers er ikke plommelikør et dårlig alternativ å bruke litt plommer på ;)

    SvarSlett
  3. Mmmm det så deilig ut. Jeg bakte selv eplekake på fredag, det hører liksom med inn i den årstiden vi går i møte nå.

    Klem fra meg.

    SvarSlett
  4. Den såg utruleg digg ut! Takk for innbyding til plomme-slang! Skal ikkje sjå bort frå at eg tar deg på ordet... ;-)

    SvarSlett
  5. Bare å komme! Men vent et par uker, foreløpig er de grønne ;)

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails