søndag 6. mars 2011

Brokkoli- og persillerotsuppe

Basert på gårsdagens innlegg rundt halvfabrikata vs. hjemmelaget mat, tror jeg kanskje at suppe er en av de rettene hvor du får mest uttelling for å lage fra bunnen av. Posesuppe er enkelt, men det er ikke spesielt vanskelig å lage suppe fra bunnen av heller (det tar dog kanskje en halv time vs. de 5-10 minuttene du bruker på posesuppen). Men du er garantert at råvarene er friske og gode i stedet for veldig behandlet (og kanskje uten så mye næring igjen...).

Studier viser at regelmessig inntak av brokkoli kan forebygge flere krefttyper, blant annet mage og prostatakreft og at den virker foryngende på vårt immunforsvar. I tillegg inneholder det antioksidanter - og nivået øker faktisk når brokkolien varmebehandles (kilde: frukt.no).

Men viktigste grunnen til å lage denne suppa (som har hentet inspirerasjon fra Rundt Bordet) er at den er veldig, veldig god :)


4 porsjoner
1 brokkoli
1 persillerot
1 løk
1 l vann
2 terninger kyllingbuljong
1 ss dijonsennep
1 ts soyasaus
3 dl matfløte

(1) Rensk persilleroten, og del alle grønnsakene i grove biter. Kok de møre i kyllingbuljong og dijonsennep. (2) Tilsett matfløte og kjør suppen med stavmikser til den har blitt jevn. (3) Gi suppen et lite oppkok mens du smaker til med salt, pepper og soyasaus.

Serveres med godt brød eller brødkrutonger og evt. litt fersk chili i tynne skiver strødd over.Følg bloggen min med bloglovin

3 kommentarer:

  1. Min eldste sønn har en herlig blomkålsuppe som han slår til med. De siste par månedene har han blomstra noe veldig på kjøkkenet, og disker opp med det ene etter det andre. Jeg får vise ham denne oppskriften også:)

    SvarSlett
  2. Denne var god - anbefales! Og best av alt - både barn og voksne likte den :-)

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails