lørdag 26. mars 2011

Starter grillsesongen med chorizo, bacon, biff og polenta

For en fantastisk dag! Strålende sol, herlig temperatur, og vi har til og med fått gravd frem sandkassa til Jennys store glede (ble plutselig litt sand i gangen også ;o) ).

Veldig konsentrert om å lempe av spydene - skal huske å smile litt mer neste gang ;)

Klart man starter grillsesongen når været er sånn! På menyen stod det grillspyd med biff og chorizo surret inn i bacon. Biffkjøttet burde absolutt ligget lenger i marinade, for det er vanskelig å konkurrere med en sånn smaksbombe av chorizo og bacon. Som tilbehør hadde vi grønnsaksspyd og polenta.


Grillspyd med biff og baconsurret chorizo
Delte chorizopølsene i ca. 2-3 cm lange biter, fjernet skinnet, og surret de inn i bacon. Tredde de innpå grillspyd som hadde ligget 30 minutter i vann. Spydene ble fylt med biter av biffkjøtt og baconsurret chorizo.


Tilbehør
Ved siden av hadde vi, som dere ser, grønnsaksspyd med paprika, squash og cherrytomater. Nydelig! I tillegg prøvde jeg meg på å lage polenta. Ingen av oss har klart å konkludere helt hva vi syntes om det - det ble liksom litt lite smak i forhold til chorizoen (grønnsaksspydene passet derimot perfekt som tilbehør!). Mulig jeg ikke har laget det på rett måte heller - har bare smakt polenta et par ganger før så har litt dårlig med sammenligningsgrunnlag. Oppskriften er hentet fra Jamies Italia.


Polenta (bløt)
9 dl vann
1 ss salt
Maismel (jeg brukte P.A.N. corn flour, men har sett at de har egen polentapakke i velassorterte supermarkeder, som Meny o.l.)
65 g parmasanost
50 g smør
Salt og pepper

Kok opp vannet sammen med salt. Rør inn maismelet. Det virker ganske tynt til å begynne med, men tykner fort! Pass på å røre godt. Det kommer små polenta-eksplosjoner, men det gir seg når den har satt seg litt. Når det har kokt opp skrur du ned varmen og lar det nesten-koke under lokk i ca. 30 minutter. Rør ca. hvert 5. minutt. Når det er ferdig skal det være litt som løs potetstappe. Rør inn revet parmasanost og smør. Smak til med salt og pepper, og serveres straks.
Kan eventuelt holdes varmt frem til servering dersom du putter det i en bolle, drypper noen dråper olivenolje over, og legger matpapir over. Sett så bollen over et kokende vannbad.Følg bloggen min med bloglovin

2 kommentarer:

  1. oioi...,dette så bare helt fantastisk ut!♥ ha en fortsatt fin kveld,klemmer

    SvarSlett
  2. Å så herlig dette så ut. Her er det så mye snø, at det blir nok ei stund til grillsesongen.

    Ha en fin kveld!

    Klem

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails