mandag 14. mars 2011

Pasta med blåmuggost, spekeskinke og soltørkede tomater

Dette er den første middagen Alex lagde til meg etter vi ble sammen. Den ble laget på hans 0,5 kvm store kjøkken, og tok han kanskje TO timer fra begynnelse til servering. Hører med til historien at jeg forstyrret mer enn jeg var behjelpelig og at det nok hadde gått litt fortere hvis han hadde hatt mer enn en gryte til rådighet...

Uansett - retten var så god at den har fulgt med oss i over fem år nå. Det er fortsatt Alex som står bak grytene når denne skal lages (fordi jeg fortjener det ;o) ), men det tar ikke 2 timer å lage det lenger. Kanskje max en halv time.


3 porsjoner
1 pakke Westfalerskinke, i biter
1/2 rødløk, i små terninger
2 fedd hvitløk
6-8 soltørkede tomater, i strimler
evt. litt sort oliven i skiver
1/2 pakke norzola
1/3 l fløte
Spaghetti

(1) Del ingrediensene opp i passelig små biter. Har du bare tørre soltørkede tomater av den typen som ikke ligger i olje, heller du litt kokende vann over dem og lar dem bløtes opp i 1 minutt før du skjærer dem opp i strimler. (2) Sett spaghettien til koking (følg anvisningen på pakken) (3) Stek skinke og rødløk på svak varme i litt olje. Pass på å ikke steke for lenge - det gjør at skinken mister fuktigheten og kan virke for salt. Tilsett hvitløk og de soltørkede tomatene mot slutten av steketiden. (4) Tilsett norzola og fløte, og kok forsiktig opp. (5) Tilsett oliven (6) Bland blåmuggsausen inn i spaghettien du akkurat har kokt ferdig.

Serveres gjerne med godt brød ved siden av.Følg bloggen min med bloglovin

4 kommentarer:

 1. Måtte inn og snoke i oppskriftene dine...;)

  SvarSlett
 2. Tusen takk for at du er med på Piffa smykke-konkurrasen min. Jeg gleder meg til å teste ut oppskriften din :) Lykke til i trekningen :) Om du har lyst må du også gjerne bli med i den andre smykke-konkurransen min hvor du kan vinne et smykke fra Eva og Englebarna :)

  Ha en nydelig kveld!

  Klem

  SvarSlett
 3. MMMMMMM!!! Det der så skikkelig godt ut! Takk for tips!

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails