mandag 18. februar 2013

Årets bursdagskaker

Som lovet - her kommer årets bursdagskaker! Det er gjenbruk av gamle oppskrifter, så bare pyntingen som er vits å dele. Vi hadde felles feiring for begge barna da det var familiebursdag - derav den delte bløtkaken! Bløtkake droppet jeg imidlertid til barnebursdag - de fleste barna jeg kjenner kaster seg nemlig heller over sjokoladekake og tjukklefser fremfor bløtkaka. Spedde heller på med en bamsegelé - og den var stas! (Brukte samme form jeg bruker til bamsekaken, og holdt formen litt i varmt vann i vasken før jeg veltet den over på fat). Og så så mye raskere det er å lage gelé enn en bamsekake da gitt ;)

Det var også helt genialt å stikke ut figurer i marshmallowfondant for å pynte små sjokoladekakestykker med - barna (og særlig 6-åringene) digget det. Lurer bare på om noen spiste litt ekstra bare for å få med seg en av de søte figurene...

Bløtkake fylt med jordbærsyltetøy, vaniljekrem og pisket krem irørt hele bringebær, toppet med marshmallowfondant

Største bursdagsbarnets del

Minste bursdagsbarnets del

Supersaftig sjokoladekake med Hello Kitty!-figur i marshmallowfondant

Kakebordet til familiebursdagen: sjokoladekake, bløtkake, sjokoladerullekake, tjukklefser, fruktsalat og is. Tror jammen det var nok, jeg ;)

Bamsegelé, pyntet med smørkrem (hadde liggende i fryseren, så var ganske raskt å pynte med navn og sånn). Kanskje ikke mitt vakreste kunststykke, men ;) Bamsegelé er hvert fall noe av det enkleste man kan lage hvis man allerede har en form! Og sikkert minst like stas som gelétog!
Kakepynttips: marshmallowfondant holder seg i en evighet i kjøleskapet - bare ta den noen sekunder i mikroen før du begynner å kjevle, så er den passelig myk igjen. Og får du smørkremrester etter å ha pyntet en kake, kan du putte det i en brødpose i fryseren - i løpet av 20-30 minutter på kjøkkenbenken er det mykt nok til å brukes til pynting igjen. Da går det ganske raskt å lage dekorativ pynt til kakene :)

3 kommentarer:

  1. Så mange fine og fristende godsaker! Kjempesmart å pynte kaka i 2 deler :)
    Ha en forsatt fin uke!
    Ingrid

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails