tirsdag 18. mai 2010

Asparges med spekeskinke og urtedipp

Nå er vi midt i den perfekte aspargessesongen, og med tanke på finværet som "herjer over landet" er det ganske nydelig å ha litt sommerlig mat :) På 17.mai hadde vi kokt asparges med spekeskinke rundt til forrett, og ble nok ikke siste gang jeg lagde det (jeg hadde faktisk en før middag i dag...). I tillegg så er det lett å lage, og kan t.o.m. lages opp i forkant, så lettvint hvis du skal ha litt gjester på besøk! Aspargesen kan kokes dagen i forveien, og asjetten anrettes 30 min før servering.


2 asparges per person
1-2 tynne skiver spekeskinke

Knekk av den nederste delen av aspargesen der den knekker naturlig. Skrell av skallet fra midten av aspargesen og ned. Kok aspargesen i lettsaltet vann i 3 minutter. Koker du den lenger blir den litt vel bløt - som den ble da jeg lagde den på 17.mai... Fortsatt godt, men bedre når det er litt mer konsistens i den :) Avkjøl i kaldt vann når den er ferdig kokt.

Snurr spekeskinke rundt. Serveres med urtedressing og baguett, evt. litt ruccolasalat eller spirer. Eller som jeg gjorde - med baaare urtedressing. Godt det også :)

Urtedressing
2 dl rømme
2 ss finhakket gressløk
2 ss finhakket basilikum
1 ss sitronsaft
1 ss sukker
salt og pepper

Bland alle ingrediensene og smak til med salt og pepper.

1 kommentar:

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails