2 asparges per person
1-2 tynne skiver spekeskinke
Knekk av den nederste delen av aspargesen der den knekker naturlig. Skrell av skallet fra midten av aspargesen og ned. Kok aspargesen i lettsaltet vann i 3 minutter. Koker du den lenger blir den litt vel bløt - som den ble da jeg lagde den på 17.mai... Fortsatt godt, men bedre når det er litt mer konsistens i den :) Avkjøl i kaldt vann når den er ferdig kokt.
Snurr spekeskinke rundt. Serveres med urtedressing og baguett, evt. litt ruccolasalat eller spirer. Eller som jeg gjorde - med baaare urtedressing. Godt det også :)
Urtedressing
2 dl rømme
2 ss finhakket gressløk
2 ss finhakket basilikum
1 ss sitronsaft
1 ss sukker
salt og pepper
Bland alle ingrediensene og smak til med salt og pepper.

Åhh dette ser skikkelig lekkert ut:)
SvarSlett