onsdag 12. mai 2010

Indisk kyllinggryte med raita

Da jeg hadde bursdag var jeg så heldig å få "Rundt bordet" av Wang, Hensley og Hensley. Boka har massevis av gode middagstips for travle familier, hvor det er middagsforslag fordelt på ukedager. I dag prøvde jeg ut en av fredagsrettene (det blir nok fort den delen av boka som blir først ferdig utprøvd siden jeg er mest glad i "etnisk" mat) - nemlig indisk kylling. Tilsatte litt grønnsaker for det sunne alibiet, i tillegg synes jeg grønnsakene blir skikkelig gode i sånne gryter! Bonusen er at dette går fort å lage :)


Nok til 2 personer
2 kyllingfileter i biter
1 boks kokosmelk
2 ts garam masala
2 ts karri
2 fedd hvitløk
400 g assorterte grønnsaker (jeg brukte paprika, løk, squash, champignong)
(evt. 1 dl cashewnøtter)
1 lime, saften
salt
1 ts chilipulver
frisk koriander


Varm 3 ss olje i en stekepanne eller gryte. Ha i krydderne og la det frese litt i pannen før du steker løk og hvitløk i et minutt. Tilsett kyllingen, og la det steke en liten stund, før du tilsetter grønnsakene (se an hvor lenge de trenger å steke - de bør være ferdig - al dente - omtrent samtidig med kyllingen). Hell i kokosmelken, og la det koke til kyllingen er ferdig. Dette kan ta alt mellom 5 minutter og 20 minutter, alt etter hvor lenge du har stekt kyllingen i forkant. Ha evt. i 1 dl cashewnøtter. Smak til med limesaft og salt (evt. mer chilipulver hvis du ønsker det sterkere). Dryss over grovt hakket koriander på toppen. Serveres med ris, nanbrød, raita (se under) og mango chutney.


Raita
Yoghurt naturell, like deler hakket mynte og koriander, tomat i fine biter, litt finhakket agurk og en klype chilipulver blandes sammen.

1 kommentar:

  1. Ser utrolig godt ut og jeg har lenge tenkt jeg skulle prøve ut denne retten. Men har ikke hatt anledning til det enda, men nå skal jeg lage den, ser utrolig godt ut:)

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails