mandag 17. mai 2010

Osteiskake


Til 17.mai prøvde jeg meg på osteiskake til dessert - og med hell! Aldri smakt før, aldri bakt før; og ikke var det vanskelig, og veldig godt ble det! Jenny likte kaka om mulig enda bedre enn iskrem :)

Fordelen med en sånn kake er at den kan godt lages god tid i forveien, trenger bare å pyntes rett før servering. Inmari enkelt, særlig hvis du skal ha en del gjester og trenger å ha ting unnagjort en stund i forveien.

1/2 pakke digestive
100 g smør
3 dl kremfløte
1/2 vaniljestang, frøene (evt. 1 ts vaniljesukker)
3 eggeplommer
1,5 dl sukker
125 g tine kremost naturell
3 eggehviter
4 ss jordbærsyltetøy

Smuldre kjeksen. Smelt smøret og rør det sammen med kjeksen. Trykk det ned i en sprinkelform (24 cm) med bakepapir i bunn. (evt kjør kjeksen i foodprocessor, hell den oppi en bakeit-form, tilsett det smeltede smøret, rør litt rundt sånn at all kjeksen og smøret er blandet, og trykk det ned i bunnen av formen).

1) Pisk kremfløte og frøene fra en halv vaniljestang i en bolle
2) Bland eggeplommer, sukker og kremost i en annen bolle
3) Pisk eggehviten til marengs i en tredje bolle

Bland ingrediensene fra de tre bollene lett, og hell det over i springformen.

Legg syltetøyet i kladder på toppen av massen. Rør litt forsiktig rundt med slikkepott - det skal ikke blande seg, bare marmoreres i.

Ta opp kaken 15 min før servering. Skjæres opp med kniv som er varmet i varmt vann. Server med bringebærsaus eller en annen bærsaus (denne gangen blandet jeg ferske jordbær og frosne bringebær til sausen). Eventuelle rester av bærsausen kan brukes i hjemmelaget drikkeyoghurt.2 kommentarer:

  1. Åhhh, den ser skikkelig lekker ut :) Den skal absolutt prøves ut:)

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails