lørdag 1. mai 2010
Chili con carne (y cerveza) + hjemmelaget tomatsalsa
Chili con carne har fått sin nye renessanse her i huset etter å ha prøvd ut oppskriften i Stiansen til Hverdags. I dag har jeg modifisert den litt, og denne versjonen er nok full av enda flere eksotiske smaker. Hot og godt! Ikke minst er det ganske enkelt å lage! Vi serverer med hjemmelaget salsa, rømme, revet ost og tortillas (fortrinnsvis maistortillas) til. I oppskriftene har jeg brukt sambal oelek (chilipasta) som en erstatning for vanlig chili.
Chili con carne (og øl!!!)
500 g kjøttdeig
2 ss smør (til steking)
2 finhakkede løk
2 ss revet ingefærrot
4 fedd hakket hvitløk
1 ss paprikapulver
2 ss spisskummin
2-4 ts sambal oelek (chilipasta), evt. 2 finhakkede chili
2,5 ss tomatpuré
1 boks kokte røde chilibønner
1 boks hakkede tomater
2 dl øl
2 ts salt
1 ss sukker
Stek kjøttdeigen. Tilsett løk, hvitløk, ingefærrot, paprikapulver og spisskummin. Fres dette godt sammen, og tilsett tomater, tomatpuré og øl. La det koke i 10 minutter, før du tilsetter chilibønnene, og lar koke i ytterlige 10 minutter. Smak til med salt og sukker.
Hjemmelaget tomatsalsa
5 tomater
1 fedd finhakket hvitløk
2 ts sambal oelek
1 ss revet ingefærrot
2-3 ss hakket koriander
2 fint hakkede sjalottløk
1 ss limesaft
salt
Skjær tomatene i små terninger og bland de med de øvrige ingrediensene. Limesaft og salt skal smakes til med til slutt.
Labels:
fredagskos,
gryte,
kjøttdeig,
middag,
tilbehør
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Det må jeg si! Holmenkollstafetten! Det er sporty :-) Hva skjer på kvelden? Noe artig vil jeg tro..! hehe!
SvarSlettFlott med oppskrifter, dette skal jeg prøve ut, det så nemlig fantastisk godt ut!
Stor klem :-)
Åhh, nam, chilli von carne er såå godt! Skal absolutt prøve ut denne versjonen:)
SvarSlettÅh denne er så digg! Har allerede laget den et par ganger og flere blir det;) Tusen takk for herlig oppskrift! Av øl bruker vi forresten Lervig oppi.. anbefales!
SvarSlettSå utrolig koselig! Og takk for tips :)
Slett