fredag 14. mai 2010

Kylling- og kokossuppe


I dag bestemte jeg meg for å lage egen superbarnevennelig middag til Jenny, med tanke om at jeg kanskje kunne fryse ned og ha litt i fryseren til henne en annen gang. Etter det var ferdig fant jeg ut at (1) neste gang må nok Jenny dele litt på maten sin, og (2) porsjonen må lages myyye større hvis noe skal fryses ned, for jenta spiste opp så og si alt. Med litt modifikasjoner blir dette en kjempegod hverdagssuppe for voksne også! Oppskriften er i utgangspunktet hentet fra barnemat.com.

1 kyllingfilet
1 gulrot
1/2 - 1 nepe
1 dl kokosmelk
3 dl vann
3 vårløk
1 lime
evt. fersk chili
salt

Barnevarianten:
Skrell og del opp gulroten og nepen i terninger. Kok det i vannet i ca. 10 minutter. Ta det deretter ut av vannet (det er bare med for å sette smak på kraften). Del kyllingfileten i terninger. Tilsett kylling og kokosmelk, og la det koke til kyllingen er gjennomtrukket (5-10 min). Tilsett evt mer væske dersom det begynner å bli lite i gryta. Tilsett vårløk mot slutten av koketiden. Smak til med limesaft (jeg brukte limesaft på flaske, og da var det passelig med 1,5 ts). Kjør suppen med stavmikser til en jevn masse.

Voksenvariant
Dersom du ønsker denne i voksenvariant, er det kanskje lurt å steke kyllingen i en stekepanne først sammen med litt salt og pepper, evt. annet krydder du måtte ønske. Følg ellers fremgangsmåten over, men tilsett også chili samtidig med kyllingen i gryta og smak til med salt til slutt. Vil ikke anbefale stavmikser på voksenvarianten... ;o) Mengden gjengitt over holder til 1 person.

Suppa kan evt. serveres med litt ris. Strø gjerne litt fersk koriander over ved servering!


2 kommentarer:

  1. Åhh dette ser skikkelig digg ut!! :) Nå fikk jeg vann i munnen!! Skal ABSOLUTT prøves ut:)

    SvarSlett
  2. Anbefales :) Kos dere med smoothie i morgen :)

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails