torsdag 6. mai 2010

Nå er de stygge buskene og trærne borte...


...men hva skal vi fylle tomrommet med? Da vi overtok huset var hagen litt "gjengrodd", noe som min kjære har sørget for å fått fjernet. Ikke minst et enormt thujatre som hindret en del innsyn i hagen, men var langtfra vakkert. Synes det ser litt rart ut med trær på størrelse med de som er i skogen i en hage, jeg. Men nå som treet er borte, må vi jo fylle tomrommet med noe! Thujahekk kommer liksom automatisk opp som en løsning, men finnes det ikke noe som er litt mer dekorativt? 
 

Jeg tenkte først på sommerfuglbusk fordi jeg tenkte at det hadde vært så koselig med sommerfugler i hagen!
Men begynner egentlig å skjønne at den busken kanskje bare blir stor og ikke passer inn i hagen vår. Rhododendron er også utrolig vakkert! De som jeg husker fra studietiden i Bergen fikk meg i sydenstemning.


Jeg ble også veldig glad da jeg fant ut at de kan dyrkes i denne sonen! Men så ser jeg på bogront.no at den typen som anbefales her i området er en lav type - med andre ord vil den ikke skjerme noe særlig. Aarrgh!!!

I tillegg til å skjerme for innsyn til hagen, har jeg også fått et bed foran terassen som trengs å fylles (her ble en stor fæl buskevekst som dere kan skimte på det øverste bildet fjernet av min kjære)


Det er klart at her er det plass til både store blomsterbusker og små stauder! Men så kom et par gode kollegaer med et inmari godt poeng i dag: blomster rett ved siden av der vi skal sitte og kose oss med grillmaten?? Blomster som veps og bier er så glade i??? Gjett om de kommer til å bli fristet av grill-lukta og henge over oss da... HUFF!!!

Tips mottas med takk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails