torsdag 27. mai 2010

Sommerlig dessert med jordbær og rabarbra


Rabarbra er en grønnsak som minner meg veldig om bestemødre og rabarbragrøt. Den grøten er jeg egentlig ikke så fryktelig glad i. Vi pleide også å få rabarbrastenger hos en nabo og duppet i sukker, men da var det egentlig bare sukkeret jeg syntes var veldig godt. Men når den plutselig dukker opp i hagen min blir jeg jo fryktelig entusiastisk over å ha noe i egen hage som er mulig å høste inn og lage noe av, så da må det jo prøves! Rabarbraen er (visstnok) aller best nå tidlig i sesongen, i følge mamma blir den surere jo lenger man kommer ut i sesongen. Frukt.no mener at sesongen er juni-september, men foreløpig velger jeg å høre på gode gamle husmortriks i stedet.

Må innrømme at jeg ikke visste helt hva det var som kom voksende opp når det dukket opp i begynnelsen av mai - trodde det var en eller annen fin blomst eller no. Etter noen dager, når det hadde begynt å få blader, ante det meg at det var rabarbra.


Nå har jeg altså funnet en annen måte å tilberede rabarbra på enn å lage grøt av den, og har funnet ut at rabarbra kan være veldig friskt og godt! Trikset (denne gang) var å blande med jordbær! Og jordbær er jo fantastisk deilig :)

Rabarbra
Jordbær
1 dl vann
1 dl sukker
Mynteblader
Vaniljekesam

Kok opp sukkerlake av vann og sukker. Kutt av topp og bunn av rabarbraen, og skrell den (det går veldig fort å rive av det ytterste laget). Del den i tynne skiver, og legg den over i den varme sukkerlaken (all rabarbraen skal være dekket med sukkerlake, så lag større porsjon sukkerlake hvis du skal lage masse).
Skyll og rens jordbærene, og del de i passelig store biter. Bruk en skje og fisk opp rabarbraen, og bland det med jordbærene. (Det smaker best mens rabarbraen er lun). Ha gjerne et par skjeer med sukkerlake over samtidig! Topp med en skje med vaniljekesam, og pynt med noen mynteblader.

Serveres en varm sommerkveld med et glass med noe godt i ved siden av... (evt. ved siden av Eurovision Song Contest ;o) )2 kommentarer:

  1. Hmmm... La inn ein kommentar tidlegare i dag, men den synast viss ikkje. Uansett; det eg skreiv var at du er HELDIG som har rabarbra i hagen! Fine barndomsminner for meg! Prøv smuldrepai med rabarbra, det er utruleg godt!

    SvarSlett
  2. Ja, lurte litt på det. Kjekt å få innspill på at sånne ting er gode, så vet jeg at det er verdt å prøve ut :o) Tenkte også å prøve osteiskake med rabarbra (diplomis har jo kommet med en is med rabarbra og pai som var kjempegod). Og rabarbra- og jordbærsyltetøy. Er litt av hvert å eksperimentere med rabarbraen med, uten at det nødvendigvis må være rabarbragrøt ;o)

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails