fredag 7. mai 2010

Raskt og godt: Sweet and Sour Balti Chicken


Jeg kom over en spennende oppskrift på sweet and sour balti chicken hos Gourmetia som jeg prøvde ut i går til middag. Modifiserte den litt ettersom smakene kom frem. Synes resultatet ble ganske bra, men mulig denne oppskriften blir redigert ved senere anledning (eventuelt bare bruker en mango chutney som er bedre enn den jeg hadde i denne gangen...). Fordelen med denne retten er at den går veldig raskt å lage! Tror jeg brukte kanskje en halv time fra jeg begynte, og da hadde jeg en liten "hjelper" på benken ved siden av meg som krevde sitt...

Nok til 2 personer:
2 ss tomatpuré
2 ss yoghurt naturell
2 ss creme fraiche (mulig jeg dropper yoghurten neste gang og prøver med bare creme fraiche)
2,5 ts garam masala krydder
1 ts chilipulver
1 fedd hakket hvitløk
1,5 ss mango chutney
0,5 ts salt
2 ts sukker
1,5 dl vann
300 gram kylling i strimler
100 g champignong
1/2 paprika
hakket chili om du ønsker den litt mer spicy
Frisk koriander

Fres hvitløk i en gryte. Tilsett tomatpuré, yoghurt, garam masala, chilipulver, mango chutney og vann og kok det opp. Tilsett kyllingen og grønnsakene (jeg brukte sopp og paprika, bruk det du liker), og la det koke til kyllingen er gjennomkokt. Smak til med sukker og salt. Serveres med kokt ris og fersk koriander strødd over.

4 kommentarer:

  1. Masse deilig retter du kommer med her, jeg noterer for harde livet ;)

    Artig å prøve nye retter!
    Klem C.

    SvarSlett
  2. Så koselig å få sånne kommentarer :) Det setter jeg veldig pris på!

    SvarSlett
  3. wow, i liker det :)

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails