fredag 30. juli 2010

Hjemmelaget jordbærsyltetøy

Jordbærsesongen ser faktisk ut til å gå mot slutten :( En del steder vi så etter jordbær hadde de faktisk ikke lenger. Men fikk tak i da jeg tok turen på det rette stedet, og nå er syltetøyet (egentlig frysetøyet, siden jeg bare rører og fryser det) i boks for vinteren.



Pleier å kutte av stilkene med kniv (så sparer både tid og negler)...


Oppskrift
1 kg renskede jordbær
250 - 300 g sukker (smak til)
1/2 pakke Jam frysetøy (gjør at syltetøyet stivner litt mer. Selges bl.a. på Kiwi.)

Ha renskede bær i en bolle sammen med sukker. Bruk en kniv og skjær gjennom jordbærene til de har passelig størrelse. Rør inn 1/2 pakke jam frysetøy.


Ha de over i beger...


Husk å holde av noen bær for å ha som "isbiter" i champagneglass eller til smoothies utover vinteren


Den siste ripsen har også fått bli med ned i fryseren.


Nå er hvertfall pannekakemiddagene for vinteren sikret!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails