Dagens oppskrift er hentet delvis fra dinmat.no. Myke vårruller er faktisk fantastisk forfriskende herlig sommermat. Særlig med thaimarinerte grønnsaker ved siden av! Her kommer oppskriften - nok til to voksne og en minilunch dagen etterpå:
2,5 kyllingfiléter
1 boks kokosmelk
2 ss fishsauce
1/2 lime, saften av
Bønnespirer
Thaibasilikum
Koriander
Mynte
Rispapir
(1) Kok opp ingrediensene til sausen: kokosmelk, fishsauce og lime. Tilsett hele kyllingfiléter. La småputre i 10 minutter. (2) Ta ut kyllingfilétene, og la de bli kalde. Del opp filétene i små biter. (3) Følg anvisningen på pakken med rispapir (den jeg brukte fant jeg i frossendisken i en Asiabutikk - etter det var tint lot jeg det ligge i et fuktig håndkle). (4) Hakk krydderurtene hver for seg. (5) Lag vårrullene: ha i noen kyllingbiter, bønnespirer og krydderurter i hver vårrull. Brett inn to motstående kanter, før du ruller sammen. Legg på et fat, og det er klart for servering.
Serveres med thaimarinerte grønnsaker (denne gangen lagde jeg med mango, minimais, sukkererter, paprika og gulrøtter), ris, og resten av sausen som dipp. Den asiatiske dippsausen er også fantastisk til.
Dette så spennende ut. Hadde en pakke rispspir (tørkede) i skapet,-og måtte inn å sjekke ut hvordan jeg kunne bruke dem. Takk for tips. Gleder meg til middag i morgen.
SvarSlettHåper du blir fornøyd :)
Slett