søndag 22. april 2012

Andebryst med krydret appelsinsaus, fløtegratinerte poteter, sellerirotpuré og balsamico-sjampinjong

Noen ganger er intensjonene om en god middag mye, mye bedre enn hva som faktisk er gjennomførbart. Denne lørdagskvelden endte med kaldt andebryst, kalde fløtegratinerte poteter, kald sellerirotpuré, og kald balsamico-sjampinjong. Smakene var utrolig gode, men merket at den lille biten jeg fikk i meg før jeg måtte overta misfornøyd (les: hylende) baby var enda bedre enn maten var en halv time etterpå. MEN selv om jeg ikke fikk gleden av et varmt måltid, er det ingen grunn til at jeg ikke skal dele oppskriften med dere!

Dette var første gangen jeg prøvde meg på andebryst - det ble litt for rødt, siden jeg tydeligvis ikke stekte det lenge nok. Men smakene var veldig gode! Menyen bestod av:
- Andebryst
- Krydret appelsinsaus
- Sellerirotpuré
- Fløtegratinerte poteter
- Balsamico-kokt sjampinjong

Et lite tips før start: Gjør klar alt sånn at det bare er å sette i gang og varme/koke/steke. Det vil si - kutt potetene og ha det oppi gryta sammen med melk, fløte og krydder. Kutt selleriroten opp, og ha det klart oppi gryta. Og lag krydderblandingen til andebrystet. Både andebrystet, fløtegratinerte poteter og sellerirotpuréen tar nemlig omtrent like lang tid å gjøre klart (ca. 30 minutter). Soppen har du ferdigkuttet, og begynner å steke samtidig mens du begynner på sausen til andebrystet.Andebryst med krydret appelsinsaus
1 andebryst, renskåret og rutet fett
1/2 ts kardemomme
2 ts rosépepper, mortet
1 ts salt
revet appelsinskall fra 1 appelsin
1/2 dl hvitvin
1/4 - 1/2 dl kyllingfond
saft av 1 appelsin
2 ss soyasaus
1 ss olivenolje

(1) Brun andebrystet i en panne uten fett. Stekes på middels sterk varme med fettsiden ned (det er så mye fett i brystet at det ikke trengs noe ekstra). La fettet bli skikkelig sprøtt før du skrur opp temperaturen og bruner på den andre siden - ca. 10-15 minutter på skinnsiden, og deretter et par minutter på den andre siden. (2) Lag kryddermiks med krydder og appelsinskall. Pensle det på kjøttet, og la det hvile mens du lager sausen  - minimum 10 minutter. (3) Kok ut panna med appelsinsaft og hvitvin. (4) Tilsett kyllingfond og soyasaus, kok opp og rør inn olivenolje. Evt. ha inn litt av krydderblandingen for kraftigere smak. (5) Ha andebrystet litt under grillen før servering - fettet blir enda sprøere, og kjøttet litt varmere.

Sellerirotpuré
250 g sellerirot i terninger
1 dl melk (jeg brukte soyamelk, men til vanlig bruker jeg vanlig melk)
1/2 dl matfløte
25 g smør
Vann
Salt

(1) Skjær selleriroten i terninger og legg det i en gryte (gjerne med teflonbelegg). Ha i melk, og deretter vann sånn at det dekker selleriroten. La det koke i 25 minutter, til selleriroten er mør. (2) Hell av væsken, tilsett fløte og smør, og kjør det jevnt med stavmikser. Smak til med salt.

Balsamico-sjampinjong
250 g sjampinjong
1-2 ss balsamicoeddik
Salt

(1) Stek sjampinjongen på middels varme til den er ferdigstekt (væsken kommer sakte, men sikkert, ut, så det er ikke nødvendig å ha smør eller olje i panna). (2) Kok inn med balsamicoeddik, og smak til med salt.
Følg bloggen min med bloglovin

5 kommentarer:

 1. Jeg har aldri prøvd å lage andebryst, men dette så veldig godt ut! Spørs om det ikke blir gjort et forsøk på denne retten snart? :)

  Takk for oppskriften!

  SvarSlett
 2. jeg digger deg!! min nye kokebok! :))

  SvarSlett
  Svar
  1. Tuuuusen takk!!! For et kompliment! :)

   Slett
 3. Jose luis lånetilbud
  Tlf: +13075431042 {joseluisloans@aol.com} (joseluisloans@gmail.com)
  Hej mine damer og herrer, har du et presserende behov for et personligt lån eller kommercielt lån eller lån for at starte et projekt eller til at købe et hus eller en bil, eller har du brug for et lån til noget formål? I så fald vil jeg anbefale dig at kontakte Jose luis-lån via e-mail: joseluisloans@aol.com) (joseluisloans@gmail.com)} eller {WhatsApp: +13075431042}. Jose luis lån er forpligtet til at hjælpe dig med at forbedre din langsigtede økonomiske succes. Vores brugerdefinerede programmer er designet til at hjælpe med at vokse, beskytte og bevare din rigdom ved at levere personlig service og ekspertise. Årsagen til at du har brug for at kontakte Jose luis-lån; - Ansøg når som helst og hvor som helst. - Modtag kontant på mindre end 24 timer - Du kan låne op til 20 millioner euro - Ingen skjulte gebyrer. - Subsidiseret rente på 2% - Du får chancen for at vælge tilbagebetalingstidspunktet, enten ugentligt, månedligt eller årligt i en periode på 1-30 år. - Vi tilbyder både sikrede og usikrede lån over hele verden. Når du søger hos os, ser du efter en betroet virksomhed, der er interesseret i dine finansieringsbehov. Du bliver taget hånd om under hele processen. Hvis du har brug for et presserende lån inden for 24 timer, skal du skrive til e-mailen nedenfor for mere information E-mail-kontakt: (Jose luis lån) WhatsApp Kontakt: +13075431042 ;;;;;;;;;;;;;;;;;;

  SvarSlett
 4. Er du i finanskrisen, leter du etter penger til å starte din egen virksomhet eller betale regninger ?, Vi er alle typer lån til lav rente på 2%. Søk nå via e-post til: (TRUSTLOAN88@GMAIL.COM) eller WhatsApp Us på +1 443 281 3404

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails