mandag 31. desember 2012

Waldorfsalat

Til kalkun hører waldorf, og det er faktisk nesten like lett som å lage kalkunen (satser jeg hvert fall på, siden jeg aldri har lagd kalkun før!).


Waldorfsalat (8 personer)
1/3 l kremfløte
1 pk majones á 165 g
1/2 sitron, saften av
1 ts sukker
5 grønne epler, skrelt og delt i små terninger
5 stilker stangselleri, i biter
100 g valnøttkjerner, grovhakket (legg noen til side til pynt)
250 g blå druer, delt i to (ta ut stenene hvis du ikke har stenfrie)
1,5 små bokser med ananasbiter

(1) Pisk fløten stiv, (2) Rør inn majonesen, (3) Smak til med sitronsaft, ananasjuice fra de hermetiske boksene (jeg brukte kanskje en halv boks med saft) og sukker, (4) Del epler, stangselleri, druer og hakk nøtter, og bland det inn i salaten, (5) Tilsett eventuelt mer sitronsaft eller ananasjuice dersom du ønsker å "korrigere" smakene litt etter du har tilsatt alle ingrediensene. (6) Pynt med litt hele blå druer og hele valnøttkjerner på toppen.

Salaten kan du gjøre klart dagen i forveien og sette plastfolie over, så får du litt mindre å gjøre på selve gjestedagen ;)

2 kommentarer:

  1. Pappa pleier alltid å lage waldorfsalat til 1.juledag - en klar favoritt! Nyt kvelden og den gode maten :)
    Og alt godt for det nye året!
    Ingrid

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk for fine ord, og alt godt for det nye året ditt også, Ingrid!

      Slett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails