mandag 24. mai 2010

Hjemmelaget lasagne


Lasagne tar litt tid å lage, så det er liksom ikke noe jeg pleier å diske opp med til vanlig. I helgen har vi begynt med oppussing av gangen, i tillegg skal det bygges sandkasse (og store deler av hagen rives opp i den forbindelse). Så tenkte det var greit å lage en middag vi kunne ha i et par dager. I tillegg er den ganske barnevennlig (bortsett fra at Jenny nekter å spise noe annet enn hvitløksbrød når det er på bordet...). Som tilbehør hadde vi, i tillegg til hvitløksbrød, salat og dressing (ikke så veldig innovativt akkurat ;o) ).

Tips til rekkefølge
1. Start med tomatsausen - jo lenger den koker, jo bedre blir den.
2. Begynn på ostesausen. Det tar litt tid før den begynner å koke.
3. Kjøttdeigen kan fint stekes etter du har begynt på ostesausen (en stund før du når kokepunktet, når den må passes veldig godt på.
4. Hvitløksbrød kan du steke etter lasagnen er ferdig. Den har bare godt av å hvile så lang tid som det tar å steke hvitløksbaguettene.

Tomatsaus
Bruk oppskriften på bolognesesaus, men det er ikke fullt så farlig med de ferske urtene siden disse gjerne mister smaken etter de har blitt varmet opp. Jeg brukte en boks hermetiserte tomater med hvitløk og basilikum, og en boks med basilikum og oregano. Ellers kan du følge oppskriften slavisk frem til "server med kokt pasta" ;o)

Ostesaus
50 g smør
1 dl hvetemel
1 l melk
salt
1 ts hvitt malt pepper
1 ts malt muskattnøtt
2 dl revet ost

Smelt smøret. Tilsett hvetemelet og rør rundt. Tilsett litt og litt av melken, sånn at du får rørt ut klumpene. Når det begynner å løse seg, kan du helle i all melken. Kok opp sakte under omrøring (spesielt viktig med induksjonsplater!), og la det koke i 3 minutter under stadig omrøring. Trekk det av plata, og rør inn osten. Her er det muligheter for å være mer fantasifull enn den vanlige gulosten. I dag hadde jeg i litt parmasanost, og hadde det ikke vært for at det var meningen at Jenny skulle spise hadde jeg nok hatt oppi en god slump med blåmuggost også. Smak til med salt, pepper og malt muskattnøtt til slutt.

Mekking av lasagnen
Tomatsaus med kjøttdeig
ostesaus
1 dl revet ost til å strø på lasagnen

Begynn med et lag ostesaus. Legg deretter et lag lasagneplater, så et lag kjøttsaus, ostesaus, før du legger et nytt lag med lasagneplater. Fortsett sånn, og avslutt med et lag ostesaus. Stek på 200 grader midt i ovnen i 20 minutter. Strø deretter på ost, og stek i ytterlige 20 minutter. La hvile 5-10 minutter før servering.


Tilbehør
Lag salat etter eget ønske (jeg hadde salatblader, tomat og avokado). Det var i grunn dressingen som gjorde piffen for salaten i dag. Oppskrift på den fant jeg i Rundt Bordet:

3 ss olivenolje
2 ss balsamicoeddik
1 fedd presset hvitløk
salt og pepper

Enjoy :o)

1 kommentar:

  1. Åhh Lasagne er jo såå godt:)
    Skal absolutt prøve ut din versjon:)
    Mvh siv anita

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails