søndag 15. august 2010

Tips til vaffeljern og vaffeloppskrift

Sånne herlige helgedager som dette er perfekte for vafler på terassen. Dette er riktignok fra forrige helg, fordi vi har vært i marka i dag! Ble litt mer blåbær enn forrige gang, men neppe nok til alle smoothiesene, blåbærpaiene, blåbærmuffinsene og blåbærsyltetøyet jeg hadde planer om å lage. Tror neppe det er nok til en pannekakemiddag engang : (

Men jeg har jo faktisk fått fryst ned både jordbær- og bringebærsyltetøy til vinteren, og da må man jo finne på noe å bruke det på. Herlige, kalorifylte, usunne vafler er vel et av de naturlige valgene? Har hatt et vaffeljern i flere år nå som jeg har vært superfornøyd med - Wilfa. Det som er ekstra bra med det, hvis du ser bort fra at det steker jevnt og bra, er at det er 6 hjerter (!!!) - og dermed ekstra store plater. Jeg er veldig fan av å legge to og to hjerter sammen, og da blir det så feil med 5 hjerter, som så mange vaffeljern har.


Og mens vi er inne på vafler, så kan jeg da likegjerne dele oppskriften på mine kalorifylte og usunne vafler :)


5-6 plater (til stort vaffeljern)
2 egg
3 dl melk
2-3 ss sukker
1 klype salt
3 dl hv.mel
1 ts bakepulver
125 g smeltet smør eller margarin

Visp sammen egg, sukker, salt, hvetemel, bakepulver og melk til en jevn røre. Tilsett avkjølt smeltet smør. Stekes i varmt vaffeljern.

Serveres gjerne med hjemmelaget bringebærsyltetøy og rømme på terassen en fin sommer-/høstdag.

2 kommentarer:

 1. Mmmmmm. Nå fikk jeg lyst på vaffel!! Jeg har akkurat samme vaffeljern selv, og er kjempefornøyd!

  Tusen takk for stemmen! Det var kjempesnilt!

  Trekningen av Willvin-vesken skjer i kveld en gang etter prinsen er lagt seg (etter 20:00)! Ha en fin dag så lenge!

  Klem

  SvarSlett
 2. Hei, jeg har også wilfa jern, men mine vaffler blir alltid våte (!) i midten. Utrolig frustrerende. Jeg har prøvd med uttallige rører. Hva tror du er feil? Hvilken innstill bruker du på varmen og hvor lenge steker du dem? Jeg kan steke i over 5-6 minutter på ulike styrker - og fremdeles er de bløte inni!

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails