mandag 23. august 2010

Mammas hjemmelagde kjøttkaker

Nå som det nærmer seg høsten så blir jeg så ekstra sugen på skikkelig norsk husmannskost. Og kjøttkaker går vel definitivt under den kategorien? I tillegg er det det beste Jenny vet, ved siden av spaghetti bolognese. Som ymtet frempå tidligere, så har hun ikke vært helt i form i helgen. Derfor ville jeg veldig gjerne lage noe jeg visste hun kom til å spise. Og det gjorde hun :) For å gjøre det enkelt for meg selv senere, lagde jeg likesågjerne dobbelt porsjon, så hadde jeg til et par middager ekstra i fryseren - eventuelt for å ha med et par stykker i matpakka


 

1 porsjon kjøttkaker (nok til 3-4 personer - dvs. ca. 10 kjøttkaker)
400 g karbonadedeig
1 egg
1/2 kopp potetmel
2 ts salt
litt pepper og malt muskatnøtt
1 – 1,5 kopp vann


Bland ingrediensene godt sammen. Smelt smør i stekepanna. Bruk hendene og form deigen til passelig store kjøttkaker. Legg de i den varme stekepanna under lokk, og la de steke på middels varme til du ser det er på tide å snu ;) Alt i alt tar det vel ca. 10 minutter å steke. Altså: fint overkommelig en vanlig ettermiddag! Særlig hvis du bruker mer enn en stekepanne :) 

I tillegg har jeg et par tips til sausen. Kokken Tor (bedre kjent som Toro…) pleier å bistå meg med brun saus. Men i tillegg tilsetter jeg noen 3-4 skiver brunost (dette tipset er kanskje ikke revolusjonerende, men pytt). I tillegg så er det godt med 2 ts soyasaus i :)

 

P.S. Hvis du har lyst til å lage alt hjemmelaget har jeg laget et eget innlegg med oppskrift på saus og tilbehør her :)

2 kommentarer:

  1. Sv: Jeg har 2 poser - denne fra Eloide Details og en Voksi Urban. Posene er ganske forksjellige. Voksi Urbam er jo 2 delt, som gjør at jeg kan bruke den til prinsen er ca 3 år, mend den fra Eloide er en del, som man kan bruke litt kortere tid. Begge posene er solide og varme. Nå har jeg bare brukt Voksi på vinteren, da det var den posen jeg hadde kjøpt før fldselen. Vet ikke hvordan denne blir, men den virker god og varm nå, så jeg er nokså sikker på at den blir varm i vinter også. Men om jeg skulle valgt mellom de så vet jeg ikke, siden jeg er så fornøyd med begge. Ulempen med Voksi Urban er jo at den er nokså dyr.
    Klem

    SvarSlett
  2. Ser virkelig bra ut! Personlig liker jeg litt ingefær og chili i.

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails