mandag 30. august 2010

Woket svin med grønnsaker

Synes absolutt ikke wok har sett sine bedre dager - det er derimot nydelig! På lørdag lagde jeg wok til søsteren min, og med denne woksausen blir det faktisk ekstra godt. Nå har jeg laget ganske mye forskjellig asiatiskinspirert mat, så skapene begynner å fylles opp med diverse flasker med ulikt innhold. Men hvis det er første gang du skal lage noe som dette, så er det klart at det er en liten investering som må til. Soyasaus er vel relativt vanlig, oystersauce og fishsauce begynner også å finnes i mange hjem, men kecap manis - søt soyasaus - er jeg ganske sikker på at mamma ikke har hørt om engang. I tillegg så har ikke sesamolje befunnet seg i skapene mine i så mange år heller. Men for å lage denne woksausen - som er spesielt god - må faktisk alle delene til!


Woket svinefilet med grønnsaker (2-3 personer)
300 g svinefilet
3-400 g assorterte grønnsaker (jeg brukte løk, paprika, squash og gulrot)
1 ts hakket ingefær
1 fedd hakket hvitløk
2 ss fishsauce
4 ss oystersauce
4 ss Kecap Manis (søt soyasaus)
1 ss soyasaus
1 ss limesaft
1 ts sesamolje 
salt
evt. koriander

Stek grønnsaker og svinefileten - gjerne hver type hver for seg, sånn at alt får riktig steketid, hvis du har tid. Deretter blander du alt sammen og steker det så vidt med hakket hvitløk og ingefær. Tilsett de ulike sausene og sesamoljen, og smak til med salt og limesaft (helst ferskpresset). Ha gjerne litt koriander over ved servering. Serveres med kokt ris.

Denne woksausen bruker jeg også når jeg har stekt ris eller stekte nudler. Maten går fort å lage, men i tillegg synes jeg det er såpass godt at det er helt greit å servere på en lørdags kveld :) Svin kan selvsagt erstattes med f.eks. kylling.

2 kommentarer:

  1. Nam, wok er så godt, og denne høres også nydelig ut!! :) Skal absolutt prøves ut:)

    SvarSlett
  2. mmmm, det så godt ut!
    Hyggelig at du deltar i min Gibort :)

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails