mandag 1. november 2010

Jennys nye "bok"favoritt: Shufflebook

Vi har vært så heldige at vi fikk lov til å teste "Mine aller første sangkort" fra Shufflebook (tusen takk Line!). Det er en liten bunke med solide kort med en (kjent) sang på den ene siden, og sangen illustrert på andre siden. Ble som en sangbok med kjente barnesanger, bortsett fra at i stedet for at det var en bok så består samlingen av kort i stedet.


Morsomt nok satt Jenny og lekte med akkurat slike kort i barnehagen den dagen vi fikk de i posten. Ante ikke at de hadde slike i barnehagen engang! Men viser seg at hun har vært glad i de lenge! De er nemlig så fine å putte oppi esken sin...

Passer denne da tro?
 Synes det var supert at av de 20 sangene som var med i bunken, så var det bare to jeg ikke kjente fra før av. Og nettsidene til butikken som selger kortene har faktisk melodiene på alle sangene jeg har lett etter liggende ute, så de siste to sangene skal jeg nok lære meg :)

Hokus og pokus, hei filiokus, trollet i esken sover du...
Vi bruker kortene som om det var en bok (bortsett fra at hun trener litt finmotorikk ved å putte de oppi esken sin da). Synger, snakker litt om bildene, gjør bevegelser til sangene (hode, skulder, kne og tå er vel ganske klassisk...). Tror det er veldig fint for språket at hun får bilder på ting vi synger om også! Ordet "hatt" er f.eks. et ord som har kommet etter kortene kom i hus!

Jøss, er det sånn vi synger om når vi synger om edderkoppen på hatten?
Kortene har hvert fall bragt med seg flere kosestunder inn i huset vårt. Fint julegavetips - særlig til deg som likevel hadde planer om en sangbok! Kortene vi har prøvd ut skal være tilpasset 0-2 år, men tror de kommer til å være populære lenger. Det finnes også flere singsang-kort, både med sanger, rim & regler, og aktiviteter. På singsangsidene har de også masse eksempler på alternative bruksområder for kortene!

Bamsen og dokka slipper å krangle om en og samme bok. Jenny har sørget for at de får hver sine kort.
"Mine aller første sangkort" koster 199 kr. Ser at nettbutikken også har tilbud på "Mine første rim og regler" - lurer rett og slett på om jeg ikke må benytte meg av tilbudet og putte inn en sånn i julegaven til Jenny!

4 kommentarer:

 1. Herlige bilder! Kjempe fint tips , tar med meg det videre.

  Klem, Camilla.

  SvarSlett
 2. SÅ herlige bilder! Vi ♥ kortene og bruker de hver dag!

  Har lagt en liten utfordring til deg i bloggen min om du tar imot slike :)

  Ha en fin tirsdag!

  Klem

  SvarSlett
 3. De sangkortene fikk Lotta til sin dåp! Digger de! Gleder meg til hun blir litt større og setter større pris på de :)

  SvarSlett
 4. Jeg har også vært så heldig å få teste ut disse kortene:) skal syntes med niesen min med disse kortene, og jeg har også kjøpt en slik i julegave til henne:)

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails