mandag 8. november 2010

Hjemmelaget aïoli

For et par år siden lærte Alex meg å lage aïoli - den lettvine varianten. I helgen ble mammas samboer feiret, og jeg hadde sagt jeg ville stille med foccaccia og aïoli. Den lettvine varianten (som går på å blande inn med ferdig majones) er god, men jeg hadde lyst til å lage enda mer stas - nemlig fra bunn av. Det var overraskende lett gjort, og ble enda bedre enn den raske varianten. Og det å kalle den ene den "raske" varianten er egentlig litt misvisende, for det tok max 5 minutter lenger å lage denne varianten. Oppskriften er hentet fra Bølgen og Mois Kjøtt og Vin.

Bilde lånt fra taistoietmange.canalblog.com

Nok dipp som tilbehør til dobbelporsjon foccaccia:
2 egg
2 fedd hvitløk, finhakket
3 dl olivenolje
1/2 sitron, saften fra
2 ss dijonsennep
Salt og pepper

(1) Visp egg og hvitløk til eggedosis (dette følte jeg tok ganske mye lenger tid enn det pleier å gjøre når man pisker ordentlig eggedosis med sukker). (2) Hell forsiktig (tynn stråle) i olivenoljen mens du fortsetter å vispe til all oljen er tilsatt. Dette har jeg forstått kan være litt kritisk, muligheter for at det skiller seg, men heller du forsiktig er det altså ikke noe problem! (3) Smak til med sitron, dijonsennep, salt og pepper.

Dressingen får samme konsistens som en litt tykk saus - altså en del tynnere enn den "raske" varianten.

Serveres som dipp til godt brød!

Edit: Denne er kanskje litt i det tynneste laget. Dersom du liker litt tykkere utgave, anbefaler jeg denne oppskriften. Men denne kan være ganske god som utgangspunkt for en majonesbasert salat, eksempelvis tunfisksalat (som kommentaren i kommentarfeltet sier).

2 kommentarer:

  1. En nydelig blogg du har! Og så mye god mat du lager:-) Hjemmelaget aoli er jo super mat for de minste også:-)

    Hlsen Margit fra barnemat.com

    SvarSlett
  2. Hei :) Lånte oppskriften din. Tilsatte tunfisk, vårløk, cherrytomater og maaasse frisk koriander. Perfekt på grovt pågen- NAM! Takk!

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails