lørdag 30. april 2011

Frukt og grønt i mai

Akkurat blitt skremt fra vettet etter å ha lest "den hemmelige kokken". Lettlest bok, gjort på et par dager, og fylt med teorier om hvorfor halvfabrikert mat er ille. Har begynt å sjekke ingrediensene på en del ting som står i skapene og merker at jeg ikke liker alt jeg ser...

Kommer nok et lite innlegg om dette, men i mellomtiden - etter inspirasjon fra boken - hvorfor ikke nyte sesongens beste råvarer og mens smakene er i sitt ess? Her kommer en liten liste - hentet akkurat fra den nevnte boken - over hvilke grønnsaker, frukt og bær som er å anbefale denne måneden. Legger også ved noen linker til noen oppskrifter der ingrediensen inngår :)

Alle bildene er hentet fra frukt.no, og navnene linker til frukt.no sitt leksikon.


GRØNT
Asparges

  
 Dill 

Gressløk


Persille

Reddik

Spisskål

Gode året rundt
Reddiker, gulrøtter, hodekål, kålrot, gul løk og poteter


For ikke å glemme...

FRUKT OG BÆR
Appelsin (mai er siste måned den er på sin beste)

Fiken


Grapefrukt

Jordbær (vi snakker nok ikke norsk her...)


Rabarbra

Håper dette kan være til inspirasjon for noen, og skal ikke se bort fra at jeg prøver å fortsette med lister som dette en gang i måneden eller noe sånt :)



Følg bloggen min med bloglovin

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails