lørdag 17. april 2010

Grillsesongen er i gang!

...og selv om det var surt og kaldt å stå og grille ute (ref bildet nedenfor), var det nyyydelig å fortære maten inne. I dag gikk vi for helgrillet svin indrefilét, ovnsstekte poteter og grillede tomater. Det ble rett og slett kjempegodt!


Universalmarinade
Denne marinaden er fritt etter Stiansen, og kan brukes til kjøtt, grønnsaker eller fisk før det skal grilles. Jeg la svinefileten i en brødpose med marinaden og lot den trekke i 30 minutter før jeg la den på grillen.

1,25 dl olivenolje
2 fedd hvitløk
1/2 ts chilipulver
1/2 ss timian
1/2 ss rosmarin
1 ts paprikapulver
1/2 ss grillkrydder
2 ss barbequesaus
2 ss H.P. saus
1 ts grov sennep
1/2 ss salt

Kjør alle ingrediensene sammen med stavmikser eller foodprocessor. Kan oppbevares i en måned i kjøleskap i et syltetøyglass.

Grillede tomater (4 personer)
Denne typer tomater har jeg prøvd meg på før, men da puttet jeg de på 160 grader i stekeovnen i 30 minutter. Denne gangen puttet jeg de oppå dobbelt papir med aluminiumsfolie, og det funket fint det også!

4 tomater
1/2 potte basilikum
1 skive brød (uten hele korn)
1 ts salt
1 dl olivenolje
1-2 fedd hvitløk

Del tomatene i to og legg de utover aluminiumsfolien. Ha de øvrige ingrediensene i en foodprosessor (evt. stavmikser), og kjør det til en jevn masse. Legg en passelig klatt på hver tomat. Trenger ca. 20-30 minutter på seg til å bli ferdig (grilles under lokk, og ikke med for sterk varme!)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails