mandag 3. mai 2010

Pasta med spinatsaus


På fredag lagde jeg canneloni med ricotta og spinat. Som i utgangspunktet kjennes ut til at kan bli veldig godt, men må jobbe litt mer med oppskriften. Hovedpoenget mitt er egentlig at spinatposene fra bama er fryktelig store, så jeg hadde veldig mye spinat igjen etter denne retten. Etter å ha googlet litt i oppskrifter, fant jeg ut at pasta med spinatsaus sikkert var veldig godt. Og det var det (litt mektig, dog, tror kanskje jeg skal prøve med kremost neste gang)! I tillegg veldig barnevennelig :)

Spinatsaus med ost og skinke
ca. 1/3 stoooor pakke med spinat
1/2 l vann
1 terning grønnsaksbuljong
1 ss smør
1 ss hvetemel
1 fedd finhakket hvitløk
50 g revet mild gulost
1 dl matfløte
100 g kokt skinke

Skyll spinaten og ta vekk tykke stilker. Grovhakk den, legg den i gryta og dekk det med vann. Kok opp, og la det småkoke i 6-8 minutter sammen med buljongterning og finhakket hvitløk. Kjør suppen med stavmikser. Sett kjelen tilbake på plata og kok opp igjen. Jevn den med en smør/melbolle, ved å gni smør og mel sammen, og røre det inn i den kokende spinaten (NB! Bruk spiralvisp, dette klumper seg nemlig veldig, så det kreves mye røring for å få de ut). La sausen koke litt under omrøring. Slå av platen, rør i revet ost og la den smelte.

Skjær skinke i terninger. Rør den inn i sausen, og server pasta med sausen over, gjerne med godt brød til.

6 kommentarer:

  1. Åh, ser lekkert ut, dette må prøves ut:)

    SvarSlett
  2. Hei, så mye god mat du viser...:) Legger meg til som følger,Klem!

    SvarSlett
  3. Tusen takk for tips på vasker. Jeg har sjekket det ut, men det ser ut som om Corian brukes mest til benkeplater..
    Jeg tror det blir stengranitt eller porselen.

    Deilig mat! Greit å få middagstips. Gjerne kom med flere grilltips. (uten kjøkken et par måneder blir det mye griling på oss, hehe)

    Klem, Marthe

    SvarSlett
  4. Både stengranitt og porselen høres kjempefint ut. Kult med en vask som ikke er helt standard også :)

    Når det gjelder grilltips så prøv universalmarinaden - den funker til det meste :) Ellers er sataykylling med peanøttsaus farlig godt ;) Kommer nok med mer etter hvert, det er jo sesongen nå!

    SvarSlett
  5. Hei.
    En fin blogg jeg ikke har tittet innom før!
    Har notert oppskriften, så deilig ut.

    Klem C.

    SvarSlett
  6. Det var hyggelig :) Si gjerne fra hvordan det gikk :)

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails